2handle draagt bij aan sterke marktpositie Hamevac

halffabrikaat metaalconstructie

Halffabricaat metaalconstructie

In Nederland is Hamevac marktleider op het gebied van vacuümtechniek voor Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW). Maar ook internationaal timmert het familiebedrijf hard aan de weg. De export van de speciale machines van het bedrijf uit Haarlem groeit gestaag. “Onze steeds sterkere internationale marktpositie danken wij voor een deel ook zeker aan de 2handle”, stelt
verkoopleider Arjan van Oirschot. Lees hieronder verder over halffabricaat metaalconstructie.

Halffabricaat metaalconstructie

Bij dé specialist in vacuümtechniek voor de GWW-sector zou je een hele omvangrijke organisatie met tal van afdelingen en een groot aantal medewerkers verwachten. Bij Hamevac werken, naast directeur Michiel Nifterik, echter maar een handvol vaste medewerkers. “Dat komt doordat wij er als fabrikant bewust voor kiezen om veel werk uit te besteden”, zegt Arjan. Hij is voor een groot deel verantwoordelijk voor sales binnen het bedrijf. “Ik kwam jaren terug met Ton Knapen in contact en sinds 2013 doen wij zaken met zijn bedrijf. 2handle levert veel frames voor onze machines als halffabricaat. Die komen verzinkt of gepoedercoat bij ons binnen. Wij monteren de machines zelf helemaal af. Voor enkele machines, waaronder de meest verkochte vacuüm tegeltillers VTH150 en VTH250, verzorgt het bedrijf in Poznan ook de assemblage. Die machines worden bij aflevering alleen nog door ons geïnspecteerd.”

Goede prijs/kwaliteitverhouding is essentieel

Bij de fabrikant van vacuüm hijsunits en bestratingsmachines draait het volgens Arjan voor een belangrijk deel om een goede prijs/kwaliteitverhouding. “De machines moeten kwalitatief goed, betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk zijn en ze moeten zo lang mogelijk meegaan Er moet immers binnen een strakke planning flink productie mee gemaakt worden door de aannemers. Als fabrikant moeten wij via ons importeursnet in het buitenland en onze dealers in Nederland topkwaliteit en optimale service bieden tegen een heel concurrerende prijs. Dat betekent dat wij ook weer scherp in moeten kunnen kopen en moeten kunnen rekenen op de kwaliteit en flexibiliteit van onze toeleveranciers. Bij 2handle begrijpen ze dat gelukkig heel goed.”

Maatwerk in metaalconstructies

Het werk dat door Hamevac aan 2handle wordt uitbesteed bestaat voor het merendeel uit repeterend werk. Veelal gaat het om het construeren, lassen en de nabewerking van machineframes. “Soms hebben wij afwijkende metaalconstructies nodig. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een prototype machine. Ook in dat geval kunnen wij bij 2handle terecht. Zij zijn ijzersterk en concurrerend in prijs voor het standaard werk, maar ook voor kleinere en afwijkende opdrachten. Daarbij is het een groot voordeel dat het makkelijk communiceren is met eigenaar Ton Knapen. Hij onderneemt als geboren Brabander vanuit de Nederlandse handelsgeest en maakt optimaal gebruik van het gunstige ondernemersklimaat in Polen. Met Hamevac profiteren wij ook weer mee van die voordelen. Alleen door samenwerking met partners zoals 2handle kunnen wij onze marktpositie nog verder versterken”, stelt Arjan van Oirschot.

 

Lees meer: Janssen-Fritsen werkt samen met 2handle